Nostalgiapäevade pärl tuli Järva-Jaanist

Järva Teataja
Copy
Foto: Kuido Saarpuu

Nädalavahetusel Haapsalus olnud 17. Nostalgiapäevadel osalesid Järva-Jaani vabatahtlikest päästjatest vanatehnikasõbrad 1960. aastal ZIL-164 baasil ehitatud tuletõrjeautoga, mis ühtlasi valiti üritusel kõige ilusamaks masinaks.

„See auto teenis pikki aastaid Võru Autobaasis, kuid läbisõit on masinal väga väike ja see on täiesti töökorras- viimasel hetkel, päev enne ärasõitu Paides tehtud ülevaatusel ei avastatud ühtegi viga,” avaldas Järva-Jaani muuseumite keskuse eestvedaja Tuve Kärner. „Sel põhjusel nooremad komandoliikmed selle autoga Haapsalusse Nostalgiapäevadele sõitsidki. Järva-Jaanist Haapsallu on 200 kilomeetrit ja see masin sõidab nii 65 kilomeetrit tunnis, sest need mootorid, kuigi muudes aspektides päris head, väga suurt kiirust ei kannata. Poisid olid sellest kiirusest ka kinni pidanud.”

Kärner lisas, et asjaosalised tõmbasid Nostalgiapäevadeks selga nõukaaegse pritsumehe varustuse, osalesid moedemonstratsioonil ja lasisid laste rõõmuks ka auto vahukraanid lahti. Haapsalus oldi kolm päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles