Perearstid: kvaliteedi arvelt hinnaalandust ei tehta

Järva Teataja
Copy
Arstikabinet. Foto on illustratiivne
Arstikabinet. Foto on illustratiivne Foto: Tairo Lutter

23. septembril tunnustatakse Eesti Perearstide Seltsi aastakonverentsil 100 perearstipraksist üle Eesti. Teiste seas saavad tunnustada ka Järvamaa perearstid, näiteks Paides inimesi raviv Tereza Maskina. 

Eesti Perearstide Selts selgitab igal aastal välja parimad praksised. Seda tehakse seltsi koostatud perearstipraksiste kvaliteedijuhise alusel ning hinnatakse nii kliinilist tööd kui ka praksise töökorraldust. Kokku hinnatakse 24 kriteeriumit, näiteks võetakse arvesse ravijuhendite järgimist haiguste ennetamisel ja ravimisel; digitaalsete tervisekaartide kasutamist; andmete edastamist tervise infosüsteemi. Samuti nii pereõdede kui ka perearstide iga-aastast enesetäiendamist kui ka patsientide tagasiside küsimist.

„Möödunud aasta oli keeruline nii patsientide kui arstide ja õdede jaoks. Hoolimata Covid-19 pandeemiast saavutasid 100 perearstikeskust kõrgeima ehk A-taseme. Neist esmakordselt saavutas A-taseme 15 keskust,“ võttis Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liige Elle-Mall Sadrak kokku.

„Perearstikeskused pidid kohanema uueks normaalsuseks muutunud veebikoolitustega, mis nii mõnegi keskuse jaoks oli väga tervitatav, eriti äärealade keskuste vaates. Samas on näha, et ka perearstid ja pereõed igatsevad kohtumisi heade kolleegidega,“ lisab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles