Koroonahaigeid lisandus eilsest neli korda vähem

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Koroonatest.
Koroonatest. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja/Scanpix

Täna said Järvamaa koroonahaigete read täiendust kaheksa nakatunuga, mis oli vaid väike osa Eesti 391 uuest haigusjuhtumist. Samas lisandus maakonda nakatunuid eilse 32-ga võrreldes neli korda vähem, mis on hea uudis.

18. septembri hommikuse seisuga vajab sümptomaatilise COVID-19 tõttu haiglaravi 134 inimest. Kokku on haiglas 154 koroonaviirusega nakatunud patsienti, kellest on vaktsineerimata 111 ehk 72,1 protsenti ja lõpetatud vaktsineerimiskuuriga 43 ehk 27,9 protsenti.

Järvamaa haiglas on koroonaosakonna arsti Maarja Brause sõnul hetkel kaks inimest. "Kohti on meil kokku neli ja hetkel tuleme omadega toime, sest tundub, et vaktsineerimisest on ikkagi niivõrd palju kasu, et haiglaravi vajavad vähesed nakatunud," märkis ta.

Brause lisas, et märkimisväärset patsientide arvu suurenemist pole haiglale toonud ka hoolekandeasutuse Türi Kodu kolle. "Üks inimene sealt jõudis meile, kuid ülejäänud on seal kergemalt köhas-nohus, sest nii nagu suurem osa hoolekandeasutuste patsientidest, on ka nemad seal vaktsineeritud," rääkis ta. 

Ööpäeva jooksul avati haiglates üle Eesti 18 uut haigusjuhtu. Suri kolm koroonaviirusega nakatunud inimest: 93-aastane naine, 91-aastane naine ja 81-aastane mees.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 7011 testitulemust, millest 391 osutus positiivseks. Positiivse testi saanutest oli 293 vaktsineerimata ja 98 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Järvamaal sai viimase ööpäeva jooksul positiivse testivastuse kaheksa inimest, mis tõstis maakonna aktiivsete haigusjuhtude arvu praeguseks 185-le. Positiivsete testide arv 100 000 elaniku kohta on Järvamaal 722,5, mis asetab maakonna teiste seas kümnendale kohale.

Ööpäeva jooksul manustati 4051 vaktsiinidoosi, kokku on manustatud 1 330 204 doosi. Täisealiste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 66 protsenti.

Detailsemat infot leiab Terviseameti kodulehelt: www.terviseamet.ee/koroonakaart

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles