Tööjutukohvik selgitab Paides ümberõppevõimalusi

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Karjäärinõustajad Pia Piirmets ja Eve Laur käisid inimestele 
karjääri alaseid võimalusi Paides tutvustamas ka veidi enam kui aasta tagasi.  Nüüd saavad paidelased taas ajutises kohvikus nõu küsida.
Karjäärinõustajad Pia Piirmets ja Eve Laur käisid inimestele karjääri alaseid võimalusi Paides tutvustamas ka veidi enam kui aasta tagasi. Nüüd saavad paidelased taas ajutises kohvikus nõu küsida. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järgmise nädala kolmapäeval 22. septembril korraldab Töötukassa Paides Selveri parklas tööjutukohviku, kuhu oodatakse nii töötavaid kui töötuid inimesi, et rääkida erinevatest ümberõppevõimalustest tööturul.

Töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang ütles, et nad panevadki Paides tõepoolest püsti ajutise välikohviku, kus vabas vormis saab Töötukassa asjatundjatega kohvitopsi taga tööjuttu ajada. "Inimesed pelgavad sageli asutusse tulekut ja ametlikku asjaajamist, kuid nüüd tuleme inimestele lähemale, et nad saaks kasvõi lõunapausi ajal meie juurest läbi tulla ja oma küsimustele vastused leida," rääkis ta.

Tasang selgitas, et sedapuhku ootavad nad tööjuttu ajama rohkem tööinimesi, sest töötud reeglina teavad juba oma võimalusi. "Küll aga ei tea töötavad inimesed, et ka nemad saaks teatud juhtudel ennast töötukassa suunamise ning riigi toetusega täiendkoolitada või minna ümberõppima," lausus ta.

Samuti kuluks selline nõustamine Tasangu hinnangul ära pikemalt kodus olnud emadele ning pensioniealistele, kes tunnevad endas jõudu veel töötada ning eriala vahetada.

Tasang rõhutas, et Töötukassa pole pelgalt töötutele, vaid nende eesmärk on aidata ka töötavaid inimesi ennetavalt, et nad oma tööd ei kaotaks ja nad oleks oma erialal ikka pädevad ning heal tasemel.

Tasang ütles, et kohviku külastajad, kes end karjäärinõustamisele kirja panevad, saavad ka üllatuse osaliseks. "Tahame inimestele kasulikud olla ning anda neile nende võimalustest rohkem teada. Järvalased on seni olnud üsna uudishimulikud ning küllalt julged nõu ja abi küsima, kuid teame, et suudaksime jõuda siiski veel rohkemate inimesteni," sõnas ta.

Tööjutukohvik avatakse kell 11 ja juttu jätkub kella 19-ni õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles