Eesti eratervishoiu liidrid toetavad Arvamusfestivali esinejate abil PAI algatust

Järva Teataja
Copy
Foto: Margus Ansu

​Eesti suured eratervishoiu ettevõtted Magnum, Confido, Medicum ja SYNLAB otsustasid augustikuus Paides toimunud Arvamusfestivali „Tervise tuleviku“ aruteluala debattidel osalenud ekspertide nimel toetada 8000 euroga Eesti õdesid ja hooldustöötajaid PAI algatuse kaudu.

PAI kampaania ühe algataja Sihtasutuse Kuressaare Haigla Toetusfondi juhataja Siiri Rannama sõnul on konkreetse annetuse väärtuseks mõtteviis, et annetajad tulevad oma tavapärasest raamistikust välja ja asendavad rutiinsed liigutused heategevusega.

"Me toodame ühiskonnas päris palju asju, mille hilisem kasutamine ja väärtus ei pruugi maksta seda hinda ja emotsiooni, mida võiks tegija saada, kui pöörab selle idee heategevuseks. PAI kampaania vedajatena on meil väga hea meel, et Eesti eratervishoiusüsteemi suurimad tegijad jõudsid ühisele otsusele algatust toetada. See on väga liigutav meie, aga eeldatavalt just meie tublide õdede ja hooldustöötajate jaoks," sõnas Rannama.

AS Magnum juhatuse liime Mari Krassi sõnul oli tegemist ühise otsusega, mis kasvas välja augustis toimunud Arvamusfestivalil „Tervise tuleviku“ arutelualast. „Meie alal osales kahel päeval üle 30 tervishoiu tippeksperdi kogu Eestist. Tänutäheks ei kinkinud me neile meeneid, vaid otsustasime iga esineja nimel annetada PAI kampaaniale raha, kokku kaheksa tuhat eurot,“ ütles Krass, kelle sõnul on plaan terviseteemalise alaga Paide Arvamusfestivalil ka edaspidi jätkata.

PAI kampaania toetuseks on septembri keskpaiga seisuga kogutud 611 610,62 eurot. Eesti õdede ja hooldustöötajate toetuseks ja tunnustuseks algatatud PAI kampaania raames on tervishoiutöötajad kasutanud PAI kaarte kokku enam kui 70 000 euro eest. Kokku on 10 ja 40 euro väärtuses PAI kaardid jõudnud 14 000 Eesti õe ja hooldustöötajani.

TOETA

PAI annetusi saab jätkuvalt teha arveldusarvele Sihtasutus Kuressaare Haigla Toetusfond EE824204278618211200, märksõna "PAI".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles