Helkuri kandmise aeg on jälle käes!

Silja Vilbu
Copy
Helkur.
Helkur. Foto: Shutterstock

Üsna hirmus on sõita pimedas autoga ja märgata ühel hetkel ootamatult auto kõrval inimeste nägusid vilksatamas. Inimeste, kes on riietunud tumedasse ega ole vaevunud endale pimedate aegade saabudes helkurit külge riputama.

Transpordiameti kodulehel on öeldud, et kui jalakäija näeb sõidukit juba kaugelt, siis sõidukijuht märkab ilma helkurita jalakäijat alles 30 meetri kauguselt. Viimase nädala pimedasõidu kogemuse põhjal võib siinkirjutaja öelda, et isegi 30 meetrit on optimistlik pakkumine. Kui tavaliselt on mõistlik teeservas jalakäijaid silmates autoga teepeenrast veidi koomale võtta, siis seda on võimatu teha, kui helkurita inimesi lihtsalt ei ole pimedas näha.

Mõned asjad kipuvad inimestele alati üllatusena tulema või ära ununema, kuigi sama stsenaarium kordub aastast aastasse. Esimene lumi tuleb paljude autojuhtide jaoks igal aastal üllatusena ning rehvitöökodades tekivad mitmenädalased järjekorrad. Pime aeg hiilib ligi veelgi märkamatumalt. Alles ju oli suvi ja valged ööd, kuidas siis nüüd järsku isegi õhtul kell kaheksa õue minnes pime on?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles