Hulk koole on endiselt korraliku õhuvahetuseta

Silja Vilbu
Copy
Uutesse koolimajadesse on moodne ventilatsioonisüsteem sisse ehitatud. Nii võivad ka Türi põhikooli eelmise aasta septembris avatud uue hoone asukad end seal muretult tunda.
Uutesse koolimajadesse on moodne ventilatsioonisüsteem sisse ehitatud. Nii võivad ka Türi põhikooli eelmise aasta septembris avatud uue hoone asukad end seal muretult tunda. Foto: Dmitri Kotjuh

Septembri alguses otsustas valitsus anda kohalikele omavalitsustele täiendavat toetust, et parandada koolide ja lasteaedade õppehoonetes õhu kvaliteeti. Toetusraha jagas valitsus ka kevadel, kuid et selle kasutus ventilatsioonisüsteemi korrastuseks oli soovituslik, kulutasid teiste seas ka Järvamaa omavalitsused raha enamjaolt muule.

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna ütles 2. septembril valitsuse pressikonverentsil, et valitsus eraldas kevadel kohalikele omavalitsustele investeeringuteks 30 miljonit eurot.

Toona soovitas valitsus kasutada raha haridusasutustes ventilatsioonisüsteemi parandamiseks. Küsitluse järgi läks seda teed 53 protsenti kohalikest omavalitsustest. Kersna hinnangul on sellest vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles