Sargvere mõisa ostuks on tehtud alghinda ületav pakkumine

Urmas Glase
Copy
Nii linnapea Priit Värk kui ka Sargvere mõisa ostmisest huvitatud OÜ Sargvere Mõis juhatuse liige Priit Loime kinnitasid, et kogukonda mõisa juurest ei tõrjuta.
Nii linnapea Priit Värk kui ka Sargvere mõisa ostmisest huvitatud OÜ Sargvere Mõis juhatuse liige Priit Loime kinnitasid, et kogukonda mõisa juurest ei tõrjuta. Foto: Dmitri Kotjuh

Osa Paide linna poliitikuid soovib valimiste eel teha kannapööret ja Sargvere mõisa müügist maha võtta ning jätta edasi linnale, viidates kohaliku kogukonna huvidele.

«Oleme Isamaaga kategooriliselt selle müügi vastu, sest kogukonnale on tegemist olulise objektiga. Ka mõisa üks viimase aja pärleid, Kadi Truusi perekonna loodud kohvik Emmeliine Toidutuba väärib võimalust oma klientuuri kasvatada ning seeläbi mõis kogukonna ja ka laiemalt keskseks kohtumispaigaks muuta. Miks ei võiks sellest kujuneda samasugust üle Eesti tuntud toidukohta nagu Põhjaka mõis? Restoranitoidu tasemelt see kohe kindlasti alla ei jää,» kirjutab oma sotsiaalmeediakontol Isamaa Paide linnavolinik ja Ajakeskuse Wittenstein juht Ants Hiiemaa.

Ta on seda meelt, et ettevõtlusele tuleb anda võimalus ja elu maapiirkondades ei tohiks suretada läbimõtlemata otsuste käigus. «Võttes Sargverelt mõisa, võtame kogukonnalt midagi palju enamat kui ühe kinnisvaraobjekti. Kutsume Sargvere elanikke oma mõisa eest seisma ja toetame neid selles võitluses nii palju, kui vähegi saame,» kirjutab Hiiemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles