Lüheneb numbrivahetuse aeg telefonioperaatori vahetamisel

Järva Teataja
Copy
Mobiiltelefon Xiaomi.
Mobiiltelefon Xiaomi. Foto: Erakogu

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt allkirjastas määruse muudatused, millega pannakse paika nõuded numbri liikuvusele sideettevõtja vahetamisel. Muudatusega lühenevad numbrivahetuse tähtajad märkimisväärselt.

Minister Andres Suti sõnul muutub klientide jaoks numbri vahetamise protsess märkimisväärselt kiiremaks. „Inimestel avaneb võimalus veelgi kiiremini liikuda ühe teenuseosutaja juurest teise juurde, selleks et valida endale kõige sobivam sideteenus. Kui seni võis inimesel telefonioperaatorit vahetades kuluda kuni poolteist kuud, enne kui number uue ettevõtja juurde üle liikus, siis nüüd on see protsess kliendi jaoks oluliselt paindlikum ja kiirem. Kui näiteks pärast operaatorivahetust selgub, et kodukülas on leviga probleeme, saab ta kiirelt kas vana operaatori juurde tagasi või siis uue juurde edasi liikuda,“ selgitas Sutt.

Võrreldes varasemaga väheneb mobiiltelefoni numbriliikuvuse protsess 7–24 tööpäevalt 4–5 tööpäevani ning tavatelefoni numbri või teenusnumbri liikuvuse puhul 7–39 tööpäevalt 4–7 tööpäevani.

Uue korra järgi peab vastuvõtjaoperaator pärast kliendilt avalduse saamist esitama doonoroperaatorile (ehk operaatorile, kelle juurest klient lahkub) numbri teisaldamise taotluse ühe tööpäeva jooksul varasema kolme asemel. „Iga sideteenuse pakkuja on huvitatud sellest, et tema klient saaks võimalikult kiiresti tema juurde üle tulla, seetõttu on oluline, et doonoroperaatorile edastataks numbri teisaldamise taotluse võimalikult kiiresti,“ märkis Sutt.

Numbri tehniline liigutamine ehk see hetk, mil telefon on tumm, võtab ka edaspidi aega 15 minutit ning see tehakse ära öösel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles