Koolidirektoreid palgatõus rahuldab

Silja Vilbu
Copy
Paide Hillar Hanssoo põhikooli direktoril Kersti Kivisool on tulnud koroonaajal direktoritöö kõrvalt ka tunde anda. Eneseisolatsiooni nõude tõttu on õpetajatel september möödunud üksteise asendamise lainel.
Paide Hillar Hanssoo põhikooli direktoril Kersti Kivisool on tulnud koroonaajal direktoritöö kõrvalt ka tunde anda. Eneseisolatsiooni nõude tõttu on õpetajatel september möödunud üksteise asendamise lainel. Foto: Dmitri Kotjuh

Haridus- ja teadusministeerium teatas eelmisel kolmapäeval, et õpetajate palga alammäär tõuseb uuel aastal 1412 euroni. Järvamaa koolidirektorite hinnangul pole tõus küll röögatu, kuid siiski märkimisväärne.

Praegu on õpetajate palga alammäär 1315 eurot. Järgmisel aastal peaks see kerkima 97 euro jagu. Õpetajate 7,3protsendine palgatõus peaks minema maksma 30 miljonit eurot. Ministeerium lisab, et õpetajate arvestuslik keskmine palk tõuseb praeguselt 1540 eurolt 1653 eurole.

Haridus- ja teadusministeerium paigutas oma eelarves eelistusi ümber ja suunas õpetajate palkadesse 9,3 miljonit eurot, et uuel aastal oleks nende keskmine palk võrdne riigi keskmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles