Esimene koolikuu ei toonud oodatud tulemust

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Marko Leotoots saab pereõde Merit Vaarmalt koroonasüsti ja võib oma igapäevaelu tavapäraselt jätkata.
Marko Leotoots saab pereõde Merit Vaarmalt koroonasüsti ja võib oma igapäevaelu tavapäraselt jätkata. Foto: Kristo Kivisoo

Kui kooliaasta algul olid Järvamaa pere- ja lastearstide lootused suured, et kohe-kohe algab õpilaste laiem vaktsineerimine, siis kuu aega hiljem näitavad arvud, et koroona kaitseks süsti saanud 12–18aastaste ringi lisandus kõigest 89 õpilast.

Paide Hillar Hanssoo põhikooli direktor Kersti Kivisoo ütles, et kooliaasta algul selgitasid õppeasutused välja, kui paljud õpilased on vaktsineeritud, koroonaviiruse läbi põdenud või vaktsineerimata. «Sealjuures oli kõigil mittevaktsineerituil võimalus oma soovist end vaktsineerida koolile teada anda ning kooliõde korraldas süstimise ära. Mitte küll koolis, kuid ta leidis selleks lihtsaima tee perearstikeskuste kaudu,» lausus ta.

Kivisoo teada polnud nende koolis vaktsineerimisest huvitatuid kuigi palju. «Enamik, kes end vaktsineerida soovisid, olid seda juba enne kooliaasta algust omal käel teinud ja lisa vaktsineerituile tuli kooli kaudu vähe,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles