Nädala lõpus võib sadada lörtsi

Järva Teataja
Copy
Uue aasta esimene öö pakub soojakraade, vihma ja lörtsi.
Uue aasta esimene öö pakub soojakraade, vihma ja lörtsi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Riigi ilmateenistus prognoosib, et alanud nädalal tuleb küllaltki heitlik ilm. Arvestada tuleb nii vihmasaju kui tugeva tuulega. Nädala lõpus võib lausa lörtsi sadada.

Kolmapäeval (13.10) keerleb Skandinaavia põhjatipu lähistel madalrõhkkond, mille lohk ulatub üle Läänemere idaranniku. Mõnel pool sajab vihma ning öösel ja hommikutundidel on udu. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Öised miinimumid langevad alla 5°C piiri, kus taevas selgineb, seal 0°C lähedale, rannikul on pisut mahedam, päevane õhutemperatuur varieerub 8..10°C piires.

Ilm kolmapäeval
Ilm kolmapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäeva (14.10) ööks vana madalrõhuala mõju väheneb ja saju võimalus on väiksem, aga laialdaselt võib olla udu või madalaid pilvi. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur langeb sisemaal -1..+4°C, rannikul on kuni 7°C. Päeval jõuab Skandinaavia keskossa juba uus ja aktiivne madalrõhkkond ning laieneb servaga Läänemere ümbrusse. Tihedam sadu eel ei jõua. Edelatuul tugevneb ja aitab pilvi hajutada ning laiguti peaks ka päikest näha olema. Õhutemperatuur on 7..9, Lääne-Eestis kuni 11°C.

Ilm neljapäeval
Ilm neljapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Reedel (15.10) jõuab Norra merelt Skandinaavia keskossa aktiivne madalrõhuala ja meile selle serv. Lõuna- ja edelatuul paisub väga tugevaks, rannikualadel ulatuvad puhangud 20 m/s, päeval pöördub saartelt alates läänekaarde ja nõrgeneb veidi. Aeg-ajalt sajab vihma. Õhutemperatuur on öösel Ida-Eestis 2..7, Lääne-Eestis 8..11, päeval 7..12°C.

Laupäeval (16.10) ja pühapäeval (17.10) jääme piki Skandinaavia poolsaart kirdesse liikuva madalrõhuala lõunaserva. Öösel sajab kohati, päeval laialdaselt ning laupäeval võib Põhja-Eestis kohati sekka tulla ka lörtsi. Puhub tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0..+6, saartel ja läänerannikul kuni 8, päeval 6..9, sajupilvede all paiguti 4°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles