Sargvere mõisa uus omanik avab tulevikuplaane

Urmas Glase
Copy
Sargvere mõisa uue omaniku kinnitusel soovitakse kogukonda ühiste tegevustega kaasata.
Sargvere mõisa uue omaniku kinnitusel soovitakse kogukonda ühiste tegevustega kaasata. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eile sõlmis Paide linnavalitsus notari juures Sargvere mõisa müügilepingu OÜga Sargvere Mõis. Majesteetlik 1760ndatel ehitatud barokne mõisahäärber vahetas omanikku 171 133 euro eest.

Viimastel nädalatel on Sargvere mõisa müüki teravalt kritiseerinud mitmed Isamaa poliitikud eesotsas ajakeskuse Wittenstein juht Ants Hiiemaaga, kes heidab linnavalitsusele ette kogukonna kaasamata jätmist ja ilmutab umbusku uue omaniku kavatsuste suhtes.

Eile Sargvere mõisa omandanud Sargvere Mõis OÜ juhatuse liige Priit Loime tunnistab, et raske on lühidalt kokku võtta viimaste nädalate läbi elatud emotsioone: "Meil on õigus oma privaatsusele ning vaevalt teilegi meeldiks, kui kogu maakond teie teeserviisi kohta aru pärib. Valejuttude vältimiseks palume küsida meilt otse ning kindlasti jagame infot. Me oleme juba kogukonna esindajale kohtumissoovist teada andnud, et murekohad ära kuulata ning ühiselt lahendused leida. Oleme edasiseks tegutsemiseks positiivselt meelestatud ning loodame kogukonna ning uue linnavalitsuse heale koostööle."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles