Venipak toob Baltimaadesse esimesed kontaktivabad pakiautomaadid

Järva Teataja
Copy
Venipaki kontaktivaba pakiautomaat.
Venipaki kontaktivaba pakiautomaat. Foto: Venipak

Rahvusvaheline pakiveoettevõte Venipak paigaldab järgmisel aastal Eestisse esimesed kontaktivabad pakiautomaadid, mis juba töötavad Lätis ja Leedus.

„Kontaktivabad kullerteenused muutusid pandeemia ajal tavapäraseks ja senise kogemuse põhjal eelistavad kliendid pakke vastu võtta füüsilise kontaktita. Nüüd astub Venipak sammu edasi ja arendab pakiautomaatide võrku, kus paki väljavõtmiseks ei ole vaja käsitsi koodi sisestada ning saab kasutada kontaktivaba funktsiooni. Usume, et mõne aasta pärast muutub Venipaki poolt esimesena Balti turule toodud lahendus pakkide väljavõtmisel valdavaks,” ütles Venipaki tegevjuht Justas Šablinskas.

Venipaki pakiautomaatidesse paigaldatud uuenduslik tehnoloogia võimaldab skaneerida sõnumiga saadetud QR-koodi, nii et klient näitab seda pakiautomaadi ekraanile paigaldatud kaamerale ja uks avaneb koheselt. Kliendid, kes ei kasuta nutitelefoni või kellel pole QR -koodi skaneerimise võimalust, saavad koodi endiselt sisestada klaviatuurilt, teatas Venipak.

„See on turvaline ja lihtne viis saadetise vastuvõtmiseks ning on ka üks kiiremaid lahendusi turul. Kontaktivabalt saab paki automaadist kätte tavalise 20 sekundi asemel vaid kolme sekundiga,“ lisas Šablinskas.

Rahvusvaheline pakiveoettevõte Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot ning avada 2022. aastal pakkide sorteerimiskeskused Türil ja Viljandis, plaanides mõlemas võtta tööle 50 inimest.

Venipaki operatsioonide juht Artiom Lisovskij ütles, et praegu hindavad nad võimalikke asukohti Türil, et kasutada olemasolevat kinnisvara uue sorteerimisterminali jaoks. "Terminal alustab tööd 2022. aastal, eeldades et pakimahtude kasv jätkub e-ostlemise ja kaubanduse teiste vajaduste tõttu. Logistilises mõttes asub Türi strateegiliselt sobivas kohas, Kesk -Eestis," põhjendas ta.

Vajamineva poolesaja töötaja täpsustuseks sõnas Lisovskij, et neil on vaja logistikajuhte, kullereid ning saabuvate ja väljaminevate pakkide sorteerijaid.

Eestisse tuleb 150 pakiautomaati

Venipak hakkab järgmisel aastal Eestis rajama 150 pakiautomaadiga võrku. Käesoleva aasta lõpuks on Venipakil Leedus 250 ja Lätis umbes 200 pakiautomaati. Seadmed valmistab Leedu ettevõte Lanksti linija.

Venipaki eesmärk on hallata ligi 2000 terminalist ja pakipunktist koosnevat võrku ning saada lähiaastatel Balti riikide üheks suurimaks pakiveo võrgustikuks. Venipak plaanib oma infrastruktuuri investeerida üle 6 miljoni euro. Samaaegselt suurendab ettevõte teiste teenuste valikut. Kevade hakul käivitas Venipak täiustatud e-kaubanduse pakiveoteenuse ja avas septembris kaubavedude regulaarliini Riia ja Hongkongi lennujaamade vahel.

Venipak prognoosib, et tänavu kasvab kullersaadetiste maht umbes 30 protsenti. Turuanalüütikud ennustavad e-kaubanduse turu edasist kasvu ja püsivat huvi veebiostude vastu, mistõttu ootab Venipak eraklientide teenuste segmendi kiiret kasvu.

Venipak Groupi esimese poolaasta käive oli ligi 25 miljonit eurot, kasvades aastaga ligi 40 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles