Järvamaa parimad kodanikualgatused on saamas selgeks

Järva Teataja
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh

Järvamaa kodanikualgatuse tunnustamise konkursile esitati sellel aastal 37 kandidaati viies erinevas kategoorias.

Konkursi eesmärgiks on rõhutada kodanikualgatuse olulisust ja tähtsust ühiskonnas ning tugevdada vabatahtliku tegutsemise traditsioone maakonnas.

„Aasta tublim vabatahtlik" kategooriasse esitati 20 kandidaati. Aunimetus antakse üksikisikule, kes on oluliselt panustanud oma aega ja tööd vabatahtlikuna kogukonnas või mujal tasu ootamata.

Kandidaatideks esitati: Janis Frei, Sulev Einma, Merike Einma, Andres Kalle, Gunnar Vooremäe, Jaanus Heinsar, Aina Lee, Liia Sizask, Ljudmilla Suržikova, Ivan Suržikov, Maiu Mäe, Kätlin Koppel, Tiia Mänd, Hugo Koppel, Ivar Kärner, Martha-Beryl Grauberg, Karola Jaanof, Anne Sillamaa, Jaanus Teppo ja Eve Sissas.

„Aasta parim vabaühendus" kategooriasse esitati viis kandidaati. Nimetus antakse organisatsioonile, kelle tegevus 2021. aastal on toonud kaasa olulise positiivse muudatuse kogukonnas ja/või maakonnas, ning kelle tegevuse tulemus ei ole olnud suunatud ainult oma liikmetele.

Kandidaadid: MTÜ Kultuuri- ja Haridusselts Üksmüts, MTÜ Uus Ruum, MTÜ Tori mõis, MTÜ Me Hoolime Sinust ja MTÜ Roosna-Alliku Spordiklubi.

„Hea algatus 2021" kategooriasse esitati neli algatust. Kategoorias tunnustatakse kodanikuühenduste hulgas sündinud uuenduslikku algatust, mis on suurepäraseks eeskujuks teistelegi oma töö korraldamisel.

Esitatud kandidaadid: „Offline mängude festival" (Käru Heade Tegude Muuseum), „Järva-Jaani multispordiväljak" (Martin Põvvat, Ervin Kõll), „33 kõnet" (Paide Teater) ja „Mudilaste karikasari" (Roosna-Alliku Spordiklubi MTÜ).

Kogukonda toetav ettevõte kategooriasse esitati kuus kandidaati. Nimetus antakse organisatsioonile, kes oma tegevuse ja finantsidega on toetanud kogukonna või maakonna jaoks olulise sündmuse korraldamist, mõnd vabaühendust või panustanud olulisse investeeringusse.

Kandidaatideks esitati: Thermoarena OÜ, Traageldaja OÜ, Karu mesi OÜ, Stik-Elekter AS, OÜ Imavere Rool ja PMT OÜ.

Aasta sädeinimese kategooriasse esitati kuus kandidaati. Kandidaadid avalikustab MTÜ Kodukant Järvamaa järgmisel nädalal.

Konkursi nominendid ja võitjad selgitab välja hindamiskomisjon. Parimate tunnustamine toimub Järvamaa kodanikuühiskonna teemapäeval, 24. novembril 2021 Käru rahvamajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles