Õpetajad tahaksid juba tõhustusdoosi, aga kust seda saab?

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paide Hammerbecki põhikooli õpetajad Riina Õun (vasakul) ja Pirjo Aer (paremal) olid nagu teised Järvamaa koolide õpetajad varakevadel osa vaktsineerimise eduloost. Neid süstisid siis pereõed Merit Vaarma (vasakul) ja Ülle Tilga. Nüüd on hakanud vaktsiini toime nõrgenema ja õpetajad on oodatud kolmandat doosi saama.
Paide Hammerbecki põhikooli õpetajad Riina Õun (vasakul) ja Pirjo Aer (paremal) olid nagu teised Järvamaa koolide õpetajad varakevadel osa vaktsineerimise eduloost. Neid süstisid siis pereõed Merit Vaarma (vasakul) ja Ülle Tilga. Nüüd on hakanud vaktsiini toime nõrgenema ja õpetajad on oodatud kolmandat doosi saama. Foto: Dmitri Kotjuh

Varakevadel Järvamaal Eesti edulugu teinud õpetajad, kes said esimeste haridustöötajatena Astra Zeneca vaktsiini, on nüüd hädas, sest nende kaitsevõime koroonaviiruse vastu on nullilähedaseks kahanenud, kuid tõhustusdoosi küsima minnes on nad sellest ilma jäänud.

Koigi kooli direktori Annela Ojaste ütlust mööda pole mingi saladus, et Järvamaa koolide õpetajad haigestuvad riburada koroonasse. «Suurem osa haigestunud õpetajatest on olnud vaktsineeritud, mis annab edasi selge sõnumi, et meie esimestena saadud Astra Zeneca vaktsiin ei kaitse enam nii hästi viiruse eest,» lausus ta.

Seda kinnitavad ka õpetajate omal algatusel või perearstide tehtud antikehade uuringud, mille järgi võib öelda, et aktiivsete antikehade hulk esimesena Astra Zenecaga vaktsineerituil on jäänud üsna väikeseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles