Smartpost Itella laiendab võrgustikku Järvamaa maapoodide juures pakipunktidega

Järva Teataja
Copy
Ahula pood
Ahula pood Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

​Seoses pakiveomahu pideva suurenemisega alustas Smartpost Itella pakipunktide pilootprojektiga väiksemates asulates, kus puuduvad Smartposti pakiautomaatidele sobilikud siseruumid. Esimesed pakipunktid avati juba täna.

„Smartpost Itella pakimahud on rekordtasemel. Kuna suuremad ostupühad on alles tulemas, siis otsustasime kasvatada oma võrgustikku pakipunktide näol, et leevendada pakiveokoormust Eesti asulates. Pakipunktid asuvad kohalike ettevõtete, näiteks kauplused või kohvikud, ruumides ning tavapärase pakiautomaadi asemel väljastab kliendi saadetise antud ettevõtte töötaja,“ selgitas Smartpost Itella pakiveoteenuste direktor Rauno Parras. Esialgu on tegemist Smartpost Itella pilootprojektiga, pakipunktide funktsionaalsust suurendatakse etapiviisiliselt.

Pilootprojekti testfaasis toimivad uued pakipunktid saadetiste jaotuspunktidena ehk nendest väljastatakse rahvusvahelisi ning kodumaiseid saadetisi. „Esmajoones kasutame pakipunkte saadetiste väljastamiseks, et anda klientidele aega uute pakipunktidega harjumiseks ning veenduda süsteemide toimimises. Peagi lisanduvad juurde ka pakkide saatmise ning tagastamise võimalused,“ selgitas Parras.

„Smartposti kliendilubadus on hoolega hoitud, mille osaks on siseruumides paiknevad automaadid. Väiksemates asulates on sobilikke pindu keeruline leida ning seetõttu on üheks võimalikuks lahenduseks just pakipunktid, kuhu saab edukalt tellida ka temperatuuritundlikke tooteid, nagu näiteks kosmeetika, toiduained ja ravimid. Talvistes oludes on väga oluline tähelepanu pöörata niiskus- ja külmatundlikkusele, “ sõnas Parras.

Kui pakipunkti töötaja on paki kullerilt vastu võtnud, saab klient mobiiltelefonile tavapärase Smartposti SMS-teavituse koos PIN-koodiga, mille alusel väljastab pakipunkti töötaja kliendile saadetise.

Esimesed pakipunktid avatakse 25. oktoobril järgmistes asukohtades: Põlva Saverna Buffik, Kanepi Mini Hiire Äri, Anna kauplus, Ahula kauplus, Albu kauplus, Kaalepi kauplus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles