Elanikkonnakaitsekuu raames toimuvad erinevad üritused

Järva Teataja
Copy
Torm Merivälja muulil.
Torm Merivälja muulil. Foto: Eero Vabamägi

Elanikkonnakaitsekuu raames, 25. oktoobrist kuni 26. novembrini, viib Lääne päästekeskuse ennetusbüroo läbi mitmeid üritusi, mis aitavad inimestel rohkem kriisidele tähelepanu pöörata ning nendeks valmis olla. 

Lääne päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Tarmo Voltein ütles, et kriisideks saab end iga inimene ette valmistada ja hea ettevalmistus tagab selle, et elame kriisid mugavamalt üle. „Teada on, et enne talve tulekut peab talverehvid alla panema, kuid ometi jäetakse see alati viimasele minutile, kui juba teed libedad on. Nii on vaja ka kriisideks ette mõelda, et me nende tekkimisel hätta ei jääks ja õigesti käituda oskaks. Alati tasub olla ette valmistunud ning mõelda läbi enda ja pere valmisolek.“

Teadmised kriisiolukordades õigesti käitumisest ning kodused kriisivarud, on kriisiolukorras võtmetähtsusega. Nende teadmiste saamiseks viib Lääne päästekeskus 9. novembril läbi tasuta veebikoolituse „Mugav elu algab planeerimisest“. Koolitus, kus jagatakse nippe ja mõtteid, kuidas hädaolukord võimalikult mugavalt üle elada, on mõeldud kõikidele elanikkonna gruppidele ning toimub e-kanalis MS Teams. Registreerumine toimub e-maili aadressil laaneennetus@rescue.ee.

Uuringud on näidanud, et kõige haavatavamad on hädaolukorras just kortermajade elanikud, kellest väga väike osa on teinud seni ettevalmistusi kriisiolukorras hakkama saamiseks. Selleks, et korteriühistud ka ühiselt saaksid kriisideks ette valmistuda, võib elanikkonnakaitsekuu raames kutsuda endale külla päästjad, kes selles osas nõu annavad. Päästeproffide kutsumiseks võib pöörduda kohaliku päästekomando poole või registreeruda e-maili aadressil laaneennetus@rescue.ee.

Lastele ja noortele on mõeldud kriiside üle arutamiseks ja mõtisklemiseks joonistusvõistlus „Elu ilma elektrita“. 7-16 aastastelt oodatakse vabalt valitud tehnikas töid kuni 26.novembrini, kas skaneerituna või üles pildistatuna, aadressile laaneennetus@rescue.ee. Joonistusvõistluse kolme eri vanusegrupi võitjate nimed avaldatakse Päästeameti Facebooki lehel.

„Isegi, kui inimesed on mõne hädaolukorraga ise lähedalt kokku puutunud, ei peeta selliste olukordade tekkimist üldse tõenäoliseks ning arvatakse, et nad ei saa ise sellisteks olukordadeks valmis olla ega ette valmistuda. Tegelikkuses saab igaüks kriisiks valmistuda ja valmis olla,“ ütles ennetusbüroo juhataja. Ellu kutsutud elanikkonnakaitsekuu üritused aitavad reaalsemalt oma ohte hinnata ning läbi mõelda, kuidas sellistes ootamatutes hetkedes oma pere võimalikult mugav heaolu tagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles