Inimeste huvi vaktsineerimise vastu tõuseb

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Järvamaa haridustöötajad olid Eestis ühed esimesed, kes said AstraZeneca vaktsiiniga süstitud. Nüüd said nad kätte oma teise doosi, mis annab peagi viiruse eest 90-protsendilise kaitse.
Järvamaa haridustöötajad olid Eestis ühed esimesed, kes said AstraZeneca vaktsiiniga süstitud. Nüüd said nad kätte oma teise doosi, mis annab peagi viiruse eest 90-protsendilise kaitse. Foto: Dmitri Kotjuh

Sel pühapäeval Aravetel ja Järva-Jaanis koroona vastu vaktsineerimisi läbi viinud Tenfoot Medicali esindaja Erki Mägi ütles, et kaitsesüst tehti kokku 58 inimesele. Neist 20 tulid oma täiesti esimesele süstile ega olnud haigust ka varem läbi põdenud.

Mägi rääkis, et nende firma on Järvamaa alevikes kaitsesüstimisi varemgi teinud ning siis olid numbrid kordades väiksemad. "Praegu näeme ikka igal pool märgatavat huvi kasvu vaktsineerimise vastu," sõnas ta.

Lisaks 20 esmavaktsineerijale oli umbes 30 neid, kes olid koroonaviiruse läbi põdenud ning tulid saama oma ühekordset lisadoosi. Teisi doose oli 5 ja kolmandaid tõhustusdoose 3. "Kolmandate ehk tõhustusdooside aeg pole veel käes ja seetõttu pole nende osakaal esialgu kuigi suur. Nende rohkemaarvulise tegemiseni jõuame kuu või paari möödudes," arutles Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles