Kriisikomisjon kuulas ära haridusasutuste mured

Järva Teataja
Copy
Sellest nädalast tegid algklasside lapsed endale ise Covid-19 kiirteste, mida õpiti tegema video ja õpetaja juhendamisel.
Sellest nädalast tegid algklasside lapsed endale ise Covid-19 kiirteste, mida õpiti tegema video ja õpetaja juhendamisel. Foto: Sander Ilvest

Kiirtestimise kohustus koolides tuli eelmise nädala reedel vaat et üleöö. Esmaspäevasel Järva valla kriisikomisjoni laiendatud koosolekul kuulati, kuidas on koolid valmis testimiseks ja kas testid on käes.

Testid jõudsin küll koolideni, kuid neid jätkub vaid üheks korraks, kuigi ministeeriumi soovitus oli testida õpilasi nädalas kolm korda.

Mõned koolid said ka nn pikkade tikkudega teste, mis mõeldud proovi võtmiseks ninaneelust. Koigi kooli direktor Annela Ojaste märkis, et nende kooli saabunud testide juhendmaterjalid olid vaid prantsuse-, itaalia- ja sakakeelsed. Ta koostas ise testide juurde lapsesõbraliku juhendi, kuidas neid kasutada.

Koigis jagati testid laste kaupa minigrip kotikestesse ja vanemad said need koju kaasa. Laps peab testi tulemusest tegema foto ja seda koolis klassijuhatajale näitama.

Loe lisaks siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles