Koigi vallavolikogu ütles uuesti karjäärile ei

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huuksis elavad Elo ja Karl Essi möllavad koos koera Bellyga õues ja nad ei taha, et nende maja lähedusse avatakse veel üks karjäär, sest see tooks endaga kaasa veelgi rohkem müra ja tolmu nii, et perre sündivat last ei saa suvel õue viiagi.
Huuksis elavad Elo ja Karl Essi möllavad koos koera Bellyga õues ja nad ei taha, et nende maja lähedusse avatakse veel üks karjäär, sest see tooks endaga kaasa veelgi rohkem müra ja tolmu nii, et perre sündivat last ei saa suvel õue viiagi. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Koigi vallavolikogu otsustas möödunud nädala istungil, et ei nõustu tehnoloogilise dolokivi kaevandamisega Huuksi külas.

Koigi vallavanem Kristjan Kõljalg selgitas, et kaevandusluba andma polnud volikogu nõus juba möödunud aasta aprillis, kuid jaanuaris käisid kaevanduse rajamist soovivad ärimehed volikogus selgitusi andmas ja palusid asja uuesti läbi vaadata.


OÜ Hetkinvest juhatuse liige Mait Pärtel ütles, et vallavolikogu eitav vastus ei tähenda veel, et kaevandamisele oleks kriips peale tõmmatud. «Vastavalt seadustele läheb asi edasi ja võimalik, et näiteks valitsus lubab meil kaevandada,» sõnas ta.


Huuksi küla elanik Elle Saks ütles, et pere kolis Huuksi külla 20 aastat tagasi, sest hindab vaikust, rahu ja puhast loodust.
Kõige suurem hirm on Saksadel selle ees, et kaev võib kuivaks jääda. Kui veemuret ei tekigi, siis mürast ja tolmust pole ometi pääsu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles