Testimine toob koolidesse turvatunde

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paide Hillar Hanssoo põhikooli kuuenda klassi õpilane Andreas Põder võtab kiirtestimist uue normaalsusena.
Paide Hillar Hanssoo põhikooli kuuenda klassi õpilane Andreas Põder võtab kiirtestimist uue normaalsusena. Foto: Anne Põder

Koolides on õpilased ja õpetajad end testinud üle kahe nädala. Selle ajaga on selgeks saanud, et ettevõtmine on end igati õigustanud, sest haiguskahtlusega inimeste varajane avastamine on koroonaviiruse levikule pidurit tõmmanud ja andnud kooliperedele turvatunnet.

Paide Hillar Hanssoo põhikooli direktor Kersti Kivisoo ütles, et testimised on läinud hästi ja on avastatud mitu haiguskahtlusega õpilast. «See ei tähenda, et nad kõik ka haiged oleksid. Meie koolil on mitu kogemust valepositiivsete testidega, sest oleme valikuvõimaluse suurendamiseks pakkunud ka süljetesti tegemist,» selgitas ta.

Just süljetestid kipuvad Kivisoo tähelepanekut mööda olema need, mis annavad valepositiivseid tulemusi. «Nimelt ei tohi enne seda testi tund aega süüa, juua ega ka nätsu närida. Hommikul kooli tulles võivad lapsed olla selle unustanud ja siis ongi mõnikord kiirtestil kaks triipu,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles