Tšellist Joosep Kõrvits esitleb oma teist sooloalbumit

Järva Teataja
Copy
Foto: Ants Leppoja

Tšellist ja Paide muusikakooli tšelloõpetaja Joosep Kõrvits esitleb teisipäeval, 30. novembril Paide muusika- ja teatrimaja väikeses saalis oma teist sooloalbumit „Öö on ilus“. Kontsert pidi algselt toimuma aasta tagasi, ent lükkus koroonaviiruse leviku tõttu edasi selle aasta sügisesse.

Lisaks Kõrvitsale mängivad kontserdil Miina Adermann (klahvpillid) ja Hanno Padar (kitarrid).

Muusik Erkki Tero kirjeldas plaati Eesti Ekspressis järgmiselt: „Siit võib leida tõnukõrvitslikku popitunnetust just meloodiaselguses, aga ka grünberglikke kõrgsfääre, kust pole kauge maa koduste taluteede folgivaibini. Läbivalt instrumentaalse plaadi tipuks on ainus vokaalpala, nimilugu „Öö on ilus“, mis oma hümniliku haaravusega võiks vabalt arranžeerijate ja kooriseadjate lemmikuks saada. Kiiret selle kõigega ei ole, sest meeldiv tervik kella ei tunne ja avaneb soovijale pigem hilinemisega kui kiirelt klõpsides.“

Joosep Kõrvits (1984) on multiinstrumentalist ja muusika looja, kes on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia tšello erialal, mis on ühtlasi tema armastatuim instrument. Tema stiili- ja ansamblitunnetus on aidanud teda kokku viia erinevate projektidega, millest on enim tuntud ansambel Indigolapsed, samuti tegutseb ta koos Drukmo Gyaliga. Koostööd on tehtud paljude Eesti tippartistidega ning kontsertreisid on viinud teda Ameerikasse, Saksamaale, Prantsusmaale, Hiinasse, Austriasse, Venemaale ja paljudesse teistesse riikidesse. Kuni 2019. aastani mängis Eesti Riiklikus Sümfooniaorkestris ning seejärel on valdavalt keskendunud omaloomingule. Joosep Kõrvitsa debüütalbum "Ja sa näed" ilmus 2018. aastal.

Teisel albumil "Öö on ilus" esitatud instrumentaallooming on oma helikeelelt romantiline ja unistav, kuid samas eksperimenteerivalt kaasaegne. Materjali loomisel ja läbikomponeerimisel on silmas peetud nii albumi terviklikkust kui ka iga loo eraldiseisvat meeleseisundit ja muusikalist mitmekihilisust, mille iga instrumendi on Kõrvits ise ka sisse mänginud. Plaadi andis välja Vaiguviiul ning plaadikujunduse maalis Anna Kõuhkna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles