Koroonaosakond tõmbas end haiglas koomale

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Õendusabi osakonna õendusjuht Lilian Thomson (vasakul) ja arst Maarja Brause on viimastel kuudel koroonapatsientidel hoolsalt silma peal hoidnud ja ootavad juba, et saaks taas tavatööle naasta.
Õendusabi osakonna õendusjuht Lilian Thomson (vasakul) ja arst Maarja Brause on viimastel kuudel koroonapatsientidel hoolsalt silma peal hoidnud ja ootavad juba, et saaks taas tavatööle naasta. Foto: Maire Raidvere

Tänasest kahandas Järvamaa haigla koroonaosakond isolatsioonikohtade arvu kümnelt kuuele. Kui olukord ka sel nädalal rahulik püsib, võib loota, et peagi saab ehk osakonna sootuks sulgeda ning plaanilise raviga õendusabiosakonnas edasi minna.

Järvamaa haigla peaarst Andres Müürsepp ütles, et koroonahaigete arvud on mõnda aega püsinud langustrendis ning see lubas kohti mõnevõrra vähendada. "Aga ega kunagi ei tea, kas see oli ennatlik või õige järk-järguline samm," märkis ta.

Müürsepp lisas, et ka nendest kuuest isolatsioonikohast pole kõik hetkel hõivatud, kuid sellele vaatamata võtavad need haiglalt ära mitu palatit ja haiguse ülima nakkusohtlikkuse tõttu tegelikult suisa terve osakonna," lausus ta. "Olgu neid haigeid üks või kolm, sinna osakonda ei saa ikkagi paigutada ei vaktsineerimata inimesi ega ka teisi haigeid."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles