Teistmoodi jõuluilu: motoklubi katusel lõi tsikkel särama

Järva Teataja
Copy
Foto: Lugeja foto

Kui eelmisel pühapäeval tähistati advendiaja algust Türi kesklinnas kuusel tulede süütamisega, siis Viljandi-poolses otsas muudab linnapilti uhkemaks Alempois MC klubimaja korstna külge paigaldatud valgustatud tsikkel.

Tegelikult on klubimaja õuel ka traditsioonilisemat jõuluilu, sest seal kasvavat kuuske ehib valguskett. Kahtlemata aga püüab just katusel trooniv tsikkel möödujate pilku.

Tsikkel vinnati klubihoone katusele tänavu kevadel. Kui esiotsa võinuks arvata, et tegemist on ekstravagantse tuulelipuga mis isegi Tallinna Raekoja tornitipus asuva Vana Tooma tuntuse poolest edaspidi üle võiks trumbata, siis tegelikult päris tuulelipu ülesannet tsikkel siiski ei täida. „Me esialgu mõtlesime küll korra, et teeks tast tuulelipu, aga ega see viisaks pole kui ta seal pöörlema hakkab ja oma niiöelda tagumiku külaliste poole peaks parasjagu keerama,” ütles Alempois MC klubi president Martin Kruus naljaga selgituseks ja lisas, et katuse kohal ilutsev tsikkel on seal pigem selleks, et sõbrad-tuttavad teistest motoklubidest Türi kandi motomeeste maja paremini üles leiaksid. Klubile kuuluv hoone asub kohalikke olusid mitte väga hästi tundva inimese jaoks üsna peidetud kohas ja nii mõnigi on pidanud Vabriku puiesteel vanade töölisbarakkide vahel ekseldes õiget maja hoolega otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles