Kogukond pani liumäe särama

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Roosna-Alliku liumägi sai kaks suurt valgustit, mis teevad ümbruskonna valgeks ning lubavad lastel mäest alla laskma tulla ka pimedal ajal.
Roosna-Alliku liumägi sai kaks suurt valgustit, mis teevad ümbruskonna valgeks ning lubavad lastel mäest alla laskma tulla ka pimedal ajal. Foto: Hannes Soonsein

Reede õhtul oli Roosna-Alliku alevikus lusti laialt, sest enam ei seganud pimedus liumäele kelgutama minemist. Ettevõtlike inimeste algatusel paigaldas ellektrifirma mäele valgustid, mis heitsid ümbrusele rohkelt valgus.

Roosna-allikulane Sille Pudel ütles, et valgustust on laste liumäele tõesti kaua oodatud. "Meil on asula servas suur liumägi, mida saab talvel kasutada kelgutamiseks ja suusatamiseks, kuid kuni selle reedeni puudus valgustus ning kuna talvel on pealelõunasel ja õhtusel ajal pime, siis kelgutasid veel aasta alguses lapsed seal tihti kottpimedas," rääkis ta.

Aasta alguse talvekuudel käisid mitmed lapsed Pudeli sõnul uurimas, kas saaks kuidagi liumäele valgustust, et oleks julgem, ohutum ja valgem seal õhtuti kelgutada ja suusatada. "Lapsed ütlesid, et lumega on kõige ägedam tegevus õhtuti mäel kelgutamine  ning suuskadel alla laskmine. Kuna õhtul läheb vara pimedaks, siis on liumäel pime ja pisut kõhe," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles