Eesti peaks CO2ga kauplemise süsteemist väljuma

, riigikogu liige EKRE
Copy
Kalle Grünthal.
Kalle Grünthal. Foto: Dmitri Kotjuh

Euroopa Liidu asjade komisjoni 29. novembril olnud istungil tutvustas majandus- ja kommunikatsiooniminister Taavi Aas valitsuse seisukohti.

Üks kandev teema oli ka CO2 kvoodi süsteem. Ministri ettepanekul tuleks Eestis analüüsida Euroopa Liidu kasvuhoonegaaside lubatud heitkoguse ühikutega kauplemise süsteemi (HKS) muutmist viisil, mis võimaldaks tõhusamalt ja kiiremini reageerida süsinikuhinna ja elektrihinna suurtele muutustele. Samas tagaks HKS panuse Euroopa Liidu 2030. aasta kliimapoliitika eesmärki vähendada kasuhoonegaaside heidet vähemalt 55 protsenti võrreldes 1990. aastaga.Samuti palus minister komisjonil toetada Euroopa Komisjoni ettepanekut tagada vähekindlustatud isikute toimetulek kõrgete energiahindade tingimustes. Eesti ei pea vajalikuks Euroopa Liidu kehtiva elektriturumudeli reformimist kriisi leevenduse meetmena.

Minister oli arvamusel, et energiavarustuskindluse parandamiseks ja energiaturgude hinna stabiliseerimiseks on vaja kiirendada uute taastuvelektri tootmisseadmete rajamist, mis aitaks tulevikus vältida hüppelist hinnatõusu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles