Laste vaktsineerimist võib kavandada kuu teise poolde

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paide Vee perearstikeskuse õde Annika Narits on teinud sadu vaktsiinisüste täiskasvanutele ega pelga neid teha ka lastele.
Paide Vee perearstikeskuse õde Annika Narits on teinud sadu vaktsiinisüste täiskasvanutele ega pelga neid teha ka lastele. Foto: Dmitri Kotjuh

Alates kuu teisest poolest saavad 5–11aastased lapsed end COVID-19 viiruse vastu vaktsineerida perearstide juures ja haiglate vaktsineerimiskabinettides. Praegu pole lastele mõeldud vaktsiinid veel perearstideni jõudnud, kuid kohe, kui see juhtub, hakkavad perearstid oma nimistu inimestele vaktsineerimise võimalust pakkuma.

Paide perearstile Ingrid Aldile teadaolevalt pole Pfizer-BioNTech Comirnaty lastevaktsiin veel Eesti pinnale jõudnud. «Selle vanuseastme lapsed ei saa sama vaktsiini mis täiskasvanud, vaid neile on vaktsiin eriliselt puhtaks filtreeritud,» ütles ta.

12aastased ja vanemad lapsed saavad Aldi ütlust mööda juba sama vaktsiini mis täiskasvanud, sest selles eas on kehakaal enamasti 40 kilogrammist ülespoole. Suurem kehakaal võimaldab noortele enamikke ravimeid ja vaktsiine manustada täiskasvanutega samas koguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles