Välismaised ilmaportaalid ennustavad: milliseks kujuneb jõulueelne ilm?

Järva Teataja
Copy
Oodata on lund, lörtsi ja ka vihma.
Oodata on lund, lörtsi ja ka vihma. Foto: Elmo Riig

Kas enne jõule sulab lumi ära või keerab ilm uuesti külmaks? Välismaiste ilmaportaalide andmetel valitseb lähinädalatel valdavalt sulailm, kuid vahetult enne jõule on siiski lootust kargemale ilmale.

Venelased prognoosivad lähinädalateks pigem sooja talveilma. Temperatuur püsib gismeteo.ru andmetel päevasel ajal plussis, mistõttu võib sadada lörtsi või soojematel päevadel lausa vihma. Mõnel üksikul päeval piilub ka päike pilve tagant välja.

Alates 20. detsembrist peaks ilm taas veidi jahedamaks muutuma ning seejärel peaks õhutemperatuur püsima nii päevasel kui öisel ajal miinuses. Tulla võib ka lumelisa. Venelaste pikem ilmaprognoos ennustab, et miinuskraade jagub ka jõuluajaks, kuigi alla mõne miinuskraadi temperatuur ei lange. Lootus valgetele jõuludele on seega olemas.

Venelaste ilmaennustus
Venelaste ilmaennustus Foto: kuvatõmmis: gismeteo.ru

Norrakate ilmaprognoos sarnaneb selles osas venelaste omale, et nemadki lubavad lähiajaks valdavalt plusskraade. Samuti ennustab yr.no, et alates 20. detsembrist ilm jaheneb.

Sademeid prognoosivad norrakad vähem. Vaid üksikutel päevadel sajab lörtsi. Päike rõõmustab meid norrakate ennustuse järgi lähinädalatel vaid ühel päeval.

Norrakate ilmaportaali ennustus
Norrakate ilmaportaali ennustus Foto: kuvatõmmis: yr.no

Eesti riigi ilmaennustus  prognoosib, et pärast 15. detsembrit on tõenäoline läänepoolsete madalrõhkkondade võidukäik ja sulailmad muutuvad sagedasemaks ning kuu viimasel kolmandikul on ilm tõenäoliselt muutlik. Kuu lõpp võib siiski põhjapoolse kõrgrõhkkonna tugevnemisel kargemaks kujuneda.

Kuu keskmine õhutemperatuur tervikuna kujuneb normist veidi madalamaks (norm -2,7..+1,6°C ) ning seda eelkõige kuu esimese poole külmalainete tõttu. Sademeid on enamasti normist (norm 38..70 mm) vähem.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles