Piimandusmuuseum püüab kogukonnasõbra tiitlit

Järva Teataja
Copy
Hiljuti tähistas piimandusmmuseum 45. sünnipäeva piimapäevaga. Septembri algul võetakse osa muuseumiteest.
Hiljuti tähistas piimandusmmuseum 45. sünnipäeva piimapäevaga. Septembri algul võetakse osa muuseumiteest. Foto: Dmitri Kotjuh

Muuseminõukogu komisjonid valisid välja Eesti muuseumide aastaauhindade nominendid üheksas kategoorias. Laureaadid selguvad 28. jaanuaril 2022, tänavuse konverentsi ja gala korraldab Eesti Maanteemuuseum Põlvamaal.

Konkursile laekus tänavu 93 taotlust, taotluste arv on läbi aastate püsinud stabiilne. „Rõõm on näha, et konkurents püsib läbi aastate tugevana ning projektidest paistab selgelt silma, et muuseumide missioon on olla näoga külastajate suunas. Muuseumid pakuvad põnevaid tegevusi ja näitusi kõigile, kes soovivad üksi või perega kvaliteetselt aega veeta. Ehk saab siit nominentidest igaüks natuke inspiratsiooni ja aimdust, mida muuseumides leida võib,“ ütles Muinsuskaitseameti muuseumivaldkonna juht Mirjam Rääbis.

2021. aasta Eesti muuseumide aastaauhindade nominendid on:

Tänavusele kogukonna sõbra tiitlile kandideerivad Eesti Piimandusmuuseum, kes korraldas XV piimapäeva, Liivi Muuseum Kodavere filmilaagriga lastele ja noortele „Kinu piäb suama!„ ja Tallinna Linnamuuseumi osalusprojekt „Muuseumi laboratoorium. Eestivene lugu“.

Eesti muuseumide aastaauhindade konkursi eesmärk on tunnustada parimaid muuseumispetsialiste ning tuua avalikkuse jaoks rohkem esile muuseumitöö erinevaid tahke. Nii konverents kui ka gala toimuvad ka sellel aastal piiratud mahus ning hübriidsena, ehk kõikidele nominentidele ja võitjatele on võimalik kaasa elada ekraani vahendusel.

Auhindu annavad välja Kultuuriministeeriumi muuseuminõukogu ning Eesti Muuseumiühing koostöös, Kultuuriministeeriumi ja Muinsuskaitseametiga. Iga auhinna juurde kuulub stipendium, mida rahastab Eesti Kultuurkapital.

Lisainfo konkursi kohta Muinsuskaitseameti kodulehel ja konkursi Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles