E-sigaretti tõmbavad koolis ka kümneaastased

Silja Vilbu
Copy
Uusimad e-sigaretid näevad välja kui stiilsed iluasjakesed. Noored ei teadvusta endale, et lõbusad värvilised pulgakesed pole mänguasjad, vaid nende tõmbamisel kahjustavad nad tõsiselt oma noort organismi.
Uusimad e-sigaretid näevad välja kui stiilsed iluasjakesed. Noored ei teadvusta endale, et lõbusad värvilised pulgakesed pole mänguasjad, vaid nende tõmbamisel kahjustavad nad tõsiselt oma noort organismi. Foto: Shutterstock

Maskking, Salt Switch, Killa Switch, Voom – need nimed ei ütle ilmselt midagi suurele osale täiskasvanutest, küll on tuttavad üllatavalt paljudele koolilastele.

Tubakat või nikotiini sisaldavad tooted on noorte seas ikka levinud. Uusim suundumus näib olevat tarbida värvilisi e-sigarette. Maskking, Salt Switch, Killa Switch, Voom on e-sigarettide tootemargid.

Kuigi e-sigaretid on turul ja ka koolinoorte seas levinud juba mõnda aega, näevad nii-öelda uuemad mudelid ilmselt atraktiivsemad välja. Pealtnäha on need lamedad värvilised pulgakesed, mõnel otsas leedtuluke. Välimuselt meenutavad need rohkem ilusat mänguasja kui tervist kahjustavat seadet. Mõni sigaret muudab tõmbamise ajal värvi, lisaks saab pärast suust välja puhuda pahvaka auru – silmailu ja põnevust kui palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles