Valitsus leppis kokku toetused energiahinna šoki leevendamiseks

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Konkurentsiamet uurib, miks peavad tarbijad maksma elektri eest 4000 eurot megavatt-tuuni eest.
Konkurentsiamet uurib, miks peavad tarbijad maksma elektri eest 4000 eurot megavatt-tuuni eest. Foto: Madis Veltman/ Postimees Grupp

Valitsus otsustas teisipäeval laiendada vähekindlustatud peredele suunatud energiahinna toetust ka leibkondadele, kelle sissetulek pere esimese liikme kohta jääb alla 1126 euro kuus.

Toetus puudutab nii elektri, gaasi kui kaugkütte kulusid, mille hinnatõus kompenseeritakse 80 protsendi ulatuses võrreldes tõusueelse tasemega, teatas valitsuse pressiesindaja. Lisaks otsustas valitsus tasuda detsembrist kuni märtsini tarbijate eest täies ulatuses gaasi võrgutasu.

Peaminister Kaja Kallase sõnul puudutab energiahinna hüppeline tõus nii ettevõtteid kui ka sadu tuhandeid peresid. "Erakordselt kõrgete elektri-, sooja- ja gaasihindade juures on abivajajaid oluliselt rohkem kui vähekindlustatud pered. Seetõttu otsustasime toetuse saajate ringi laiendada. Suuremas plaanis peab energiaturg tõrgeteta toimima ning oleme selle nimel tõsiselt töötamas nii Eestis kui kogu Euroopas,“ rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles