Maakonna vaktsineerimise koordinaator lõpetab uuest aastast töö

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Järvamaa haigla töötajad Maire Raidvere ja Inna Hinrikus ootasid eile Maksimarketis inimesi vaktsineerima kahel tunnil.
Järvamaa haigla töötajad Maire Raidvere ja Inna Hinrikus ootasid eile Maksimarketis inimesi vaktsineerima kahel tunnil. Foto: Tiit Reinberg

Alates tänavu augustist töötas Järvamaal Eesti haigekassa poolt kaasatud vaktsineerimise koordinaatorina Maire Raidvere, kelle põhiline tööülesanne oli vaktsineerimise ladus korraldus maakonnas. 1. jaanuarist ta selles ametis ei jätka, sest maakonnad jagatakse Eestis nelja piirkonda, mida juhivad uued inimesed.

Maire Raidvere ütes, et Järvamaa jääb edaspidi Põhja piirkonda kuuludes sinna koos suure Harjumaaga. Igat piirkonda juhib üks vaktsineerimiskoordinaator ja maakondades hakkavad riiklike otsuseid kureerima tervisedendajad. "Hea ja kõige põhilisem uudis on aga see, et vaktsineerimine jääb ka 2022. aastal elanikele tasuta ehk riik tasub kõikide eest vaktsiinihinna," lausus ta.

Viis kuud Järvamaal vaktineerimisalast tõhustustööd teinud Raidvere ütles, et tema tööülesanded olid: info jagamine ja nõustamine vaktsineerimise korraldamise küsimustes; vaktsineerimise ürituste koordineerimine kaasates vajalikke osapooli; vaktsineerimise probleemide kaardistamine ja lahenduste pakkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles