Andres Merits: koroonapassi on veel vara maha kanda

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Covid tõend. Foto on illustreeriv.
Covid tõend. Foto on illustreeriv. Foto: Erik Prozes

TÜ rakendusviroloog Andres Merits märkis kommentaariks Kuressaare haigla ravijuhi Edward Laane öeldule, et koroonapass on küll aegunud, ent olukorras, kus riigis möllavad kaks koroonaviiruse tüve on see endiselt vajalik.

"Koroonapass praegusel kujul on loomulikult aegunud, selles osas olena ma doktor Laanega nõus," tõdes professor Merits, püstitades peamiseks küsimuseks, millena koroonapassi võetakse? "Kas seda võetakse dokumendina, mis tõestab, et inimene on nakkusohutu, siis see on muidugi kogu aeg suur vale olnud. Või teda võetakse dokumendina, mis tõestab, et inimene, kes puutub kokku viirusega ei haigestu raskelt ja ei koorma meditsiinisüsteemi," ütles Merits, et praegu üritatakse koroonapassist pigistada välja mõlemat.

Samas on ta veendunud, et koroonapassi ei tohi veel maha kanda. "Meil küll hakkab omikron domineerima, aga päris palju on deltatüve. Ja delta puhul me teame kindlasti, et ta on väga ohtlik. Kui meil delta kaob orbiidilt ja jääb omikron, ja on selge, et ta ei ole vaktsineeritud inimestele ohtlik – annaks jumal, et ta ei oleks vaktsineerimata inimestele ohtlik –, siis võib olla tõesti. Aga kui meil praegu liigub üsna mürgine kokteil kahest viirusest, siis on vara koroonapassiga lõpetada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles