Aasta eesliinil möödus raskelt

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Lisaks koroonapatsientide ravile osales Järvamaa haigla möödunud aastal ka ennetustöös, vaktsineerides sadu inimesi. Maire Raidvere (paremal) koordineeris vaktsineerimist nii haiglas kui ka mujal.
Lisaks koroonapatsientide ravile osales Järvamaa haigla möödunud aastal ka ennetustöös, vaktsineerides sadu inimesi. Maire Raidvere (paremal) koordineeris vaktsineerimist nii haiglas kui ka mujal. Foto: Dmitri Kotjuh

Järvamaa haigla püsis eelmisel aastal koroona eesliinil südilt, kuid ometi oli ka seal olukordi, kus nappis nii kohti koroonaosakonnas kui ka töökäsi, kes patsientidega tegeleda jõuaksid. Suurem osa koroonapatsiente raviti sellele vaatamata terveks.

Järvamaa haigla õendusjuht Maire Raidvere ütles, et aasta tagasi samal ajal oli umbes kümmekond töötajat koroona tõttu rivist väljas. «Olime küll esimeste seas, kes äsja Eestisse jõudnud vaktsiini said, kuid see jäi meile natuke hiljaks. Viirus oli juba haiglasse jõudnud ja osa töötajaid ka nakatanud. Mõni neist põdes küllaltki raskelt,» lausus ta.

Töökaaslaste läbielamised ja vastutustunne oma patsientide ees lõi Raidvere selgitusel Järvamaa haiglas olukorra, kus umbes nädalaga oli vaktsineeritud ligi 90 protsenti töötajatest. «Ma ei saa öelda, et meie töötajad oleksid nüüd kõik vaktsineeritud, kuid kaitseta on siiski ainult üksikud,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles