Nooremate laste kaitsesüstimine liigub teosammul

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Suuremates linnades kulgeb 5–11aastaste laste vaktsineerimine veidi kiiremas tempos, sest vajalikku arvu lapsi on kergem kokku saada.
Suuremates linnades kulgeb 5–11aastaste laste vaktsineerimine veidi kiiremas tempos, sest vajalikku arvu lapsi on kergem kokku saada. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi riik ja pädevad meditsiiniasutused andsid eelmise aasta detsembris loa 5–11aastaseid lapsi koroona vastu vaktsineerida, pole see vähemalt Järvamaal hoogu sisse saanud. Keerulises seisus on needki, kes tahaksid lapsi kaitsesüstida. Selleks tuleb oodata nädalaid, et perearst saaks kokku nõutava arvu soovijaid, kes väljavalitud päevani terved püsiksid ja aeg neile sobiks. Kõik see kokku tundub olevat üsna võimatu ülesanne.

Põhja-Eesti vaktsineerimise koordinaator Kerli Vilk ütles, et 4. jaanuari seisuga oli Järvamaal vaktsineeritud koroona vastu 21 last vanuses 5–11 aastat. See on üks protsent maakonnas elavate 5–11aastaste laste koguarvust, mis on 2108.

Vilk märkis, et kõige noorema vanuserühma vaktsineerimist alustati Järvamaal detsembris ja enamik süsti saanutest pole teise doosini jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles