Jaak Madison: Eesti inimesed vaesuvad röögatute elektrihindade pärast

Jaak Madison
, Euroopa Parlamendi liige (EKRE)
Copy
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Remo Tõnismäe

Eesti inimesed vaesuvad ja ebavõrdsus suureneb ning rohepööre annab sellele veel hoogu juurde. Elektriarved on kasvanud kordades lüües eriti valusalt just vaesemat osa rahvastikust. Kuid mitte ainult klassikalises mõttes vaesemat elanikkonda, vaid tänaseks peavad paljud keskmise palga teenijad maksma elektri eest ära pool oma palka. Paljud pered on ahastuses nähes detsembrikuiseid arveid, mis on 3-5 korda kõrgemad kui aasta tagusel ajal. Sellega seoses on oodata ka toiduainete hindade kiiret tõusu ja elukallinemist üleüldiselt.

Ka fikseeritud hinnapaketid ei päästa hirmkallitest elektrihindadest, kuigi seda on demagoogiliselt väitnud peaminister Kaja Kallas. Kui leping saab läbi, siis on oodata kõrgemate tasudega paketti. Näiteks Eesti Energia paketi puhul võib uus hind olla pea sada protsenti kallim kui praegune.

Meie „õnneks“ juhib nendel keerulistel aegadel riiki Kaja Kallas, kelle sõnul on tal väga suur empaatiavõime. Pidi olemas lausa äärmuslik, liiga arenenud empaatia, kus ta tunnetab teravalt kui keegi tunneb end halvasti. Kõrgenenud empaatia tunnetusega pakkus ta paar kuud tagasi välja, et vaktsineerimata inimesed tuleks operatsioonijärjekorras tahapoole liigutada. Nüüd soovitab peaminister kaasmaalastel almusi alandlikult kerjama minna omavalitsustelt. Jääb vaid loota, et teistel riigitegelastel pole nii „kõrgelt“ arenenud empaatiavõime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles