Kalle Grünthal: filmige, sest hiljem on teil võimalik oma rikutud õigusi just filmitu abil kaitsta

, riigikogu liige EKRE
Copy
Riigikogu liige Kalle Grünthal on agar filmija. Riigikogus olnud presidendi valimistel kahtlustas ta, et on üles võtnud valimis­protseduuri rikkumise.
Riigikogu liige Kalle Grünthal on agar filmija. Riigikogus olnud presidendi valimistel kahtlustas ta, et on üles võtnud valimis­protseduuri rikkumise. Foto: Mihkel Maripuu

Aastavahetusel toimus seoses minu isikuga suurjooneline peavoolu meediakajastus, mida võiks võrrelda olukorraga, kui teise maailmasõja lõpus oleks ameeriklastel õnnestunud tabada Hitler ja paigutada ta New Yorgi suurima turvalisusega Sing Singi vanglasse.

Põhjuseks asjaolu, et Andmekaitse inspektsioon käskis mul läbi ettekirjutuse lõpetada oktoobris filmitud ja sotsiaalmeedias levinud video avalikustamine Paide muusika- ja teatrimaja juhist, Martha-Beryl Graubergist. Postitatud videos palusin ma direktoril vastata vaid ühele lihtsale küsimusele: millise seaduse alusel nõutakse minult Covid tõendit, ehk juurdepääsu minu delikaatsetele terviseandmetele.

Asi nimelt selles, et valitsuse korraldus annab ettevõtjale õiguse tõendit küsida, kuid samas Andmekaitse seadus seda aga ei luba. Nimelt on käpardliku Vabariigi Valitsus poolt loodud lihtsalt uskumatu õiguslik olukord ning Eesti õigusajaloos pretsedenditu juhtum, määrusega tühistatakse sisuliselt kehtiv seadus. Muide sellele probleemile on tähelepanu juhtinud juba ka nii Riigikohus kui ka õiguskantsler ning just tänu sellele videole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles