Kultuurkapital jaotas aasta viimases voorus toetusteks 8,2 miljonit eurot

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
2020. aastal oli festivali «Kukemuru ambient» esinejate nimekirjas ka Meisterjaan. Kes astuvad festivalil publiku ette eeloleval suvel, see tuleb avalikuks juba peatselt.
2020. aastal oli festivali «Kukemuru ambient» esinejate nimekirjas ka Meisterjaan. Kes astuvad festivalil publiku ette eeloleval suvel, see tuleb avalikuks juba peatselt. Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmise aasta 22. novembril lõppenud neljandasse vooru laekus kultuurkapitalile 3457 taotlust, millega küsiti toetusteks ja stipendiumideks kokku 16,5 miljonit eurot. Taotlustest rahuldati 72 protsenti ning kultuurkapitali nõukogu, sihtkapitalid, toetusprogrammid ja maakondade ekspertgrupid jagasid taotluste alusel ja omal algatusel kokku 8,2 miljonit eurot.

Tabelis ei kajastu valdkondlikud pea- ja elutööpreemiad ning sihtkapitalide ja maakonnade ekspertgruppide aastapreemiad – preemiad antakse kätte ja nende saajad avalikustatakse üritustel.

Järvamaale jagus toetusraha nii spordi- kui ka kultuuriüritustele. Suurima toetuse, 5800 eurot, on saanud sihtasutus Järvamaa maakonna laulu- ja tantsupeo korraldamiseks. Kahel kevadel koroona tõttu pidamata jäänud suurpeo eestvedajad lähevad tänavu kolmandale katsele ja loodavad üle saja aasta pikkuse tavaga peo ära pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles