Algas hädaabinumbri teadlikkuse tõstmise kampaania „Lumest lumele 112“

Järva Teataja
Copy
Häirekeskuse number 112.
Häirekeskuse number 112. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Selle nädalaga sai alguse lastele suunatud iga-aastane „Lumest lumele 112“ konkurss. Paralleelselt avati Häirekeskuse kodulehel Lastenurk.

Foto- ja videokonkurss aitab tõsta laste teadlikkust hädaabinumbrist 112. Konkursil osalemiseks tuleb postitada enda tehtud fotod või videod Häirekeskuse Facebooki lehelt leitava ürituse seinale. Pildi või video tegemisel tuleb kujutada lühinumbrit 112 ja inspiratsiooni ammutada lumest. Osalema on oodatud lasteaiad, koolid, noorte huviringid, huvikeskused ja pered.

Häirekeskuse kogemus näitab, et lapsed on väga julged abikõnesid tegema ja teevad neid osavalt. Tänu teadlikele lastele on päästetud elusid. „Häirekeskus on pikki aastaid „Lumest lumele 112“ konkurssi korraldanud. See ind ja rõõm, millega lapsed on nii olulise sümboli loomisesse koos panustanud, on märkimisväärne,“ sõnas Häirekeskuse 112 teenuse juht Heiko Leesment. „Aga sellel on ka olulisem ja sügavam sisu. Nii kasvab uus teadlik põlvkond, kes teab ja julgeb numbrile 112 helistada, kui appi on vaja politseid, kiirabi või päästet. Oleme siiralt tänulikud lastele, kes meile helistavad ja abi kutsuvad. See on suur asi ja teame, et need väikesed sõnumisaadikud nügivad kodudes ka oma vanemaid ja vanavanemaid olema tähelepanelikumad ja hoolivamad.“

Võidutööd selgitab välja Häirekeskuse žürii. Nelja meeldejäävama pildi ning ühe video autorid saavad auhinnaks hariva põrandamängu „Aga mina“. Ülejäänud osalejate töödest valitakse kaks erilisemat, mille autorid saavad auhinnaks Apollo kinkekaardi. Fotosid ja videosid saab postitada 11. veebruarini. See on päev, mil kõikjal Euroopa Liidus tähistatakse lühinumbri 112 päeva. Võitjad kuulutatakse välja ürituse lehel 16. veebruaril.

Lisaks konkursile on Häirekeskuse kodulehel www.112.ee nüüdsest avatud rubriik Lastenurk. Lõbusate õppematerjalide abil saab lastele selgitada, millal helistada hädaabinumbrile 112 ja kuidas abi kutsuda. Materjalid on mõeldud kasutamiseks nii lasteaia rühmatundides, koolitundides kui ka kodus iseseisvalt koos vanematega.

Lastenurga tegelased Mis ja Kus on Muhu Põhikooli õpilase Kai Kommeli joonistatud. 2018. aasta märtsis kuulutas Häirekeskus koostöös Lastejaama ja lastesaatega Lastetuba välja joonistusvõistluse, kuhu laekus 227 tööd. Nende hulgast valiti võitjaks toona 10aastase Kai joonistatud tegelased. Mis ja Kus aitavad lastel paremini meelde jätta, mida hädaabinumbrile 112 helistades rääkida. Tegelaste nimed tulevadki esimestest küsimustest, mida helistajale esitatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles