Haigla koroonaosakond sai kinni olla vaid loetud nädalad

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Järvamaa haigla isolatsioonipalatid koroonaosakonnas seisavad praegu tühjalt ning loodetavasti see nii ka jääb. Siis saab voodikohad peagi üle anda plaanilise ravi vajajatele.
Järvamaa haigla isolatsioonipalatid koroonaosakonnas seisavad praegu tühjalt ning loodetavasti see nii ka jääb. Siis saab voodikohad peagi üle anda plaanilise ravi vajajatele. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui eelmise aasta lõpus oli elu Järvamaa haiglas koroonaosakonda võõrustanud õendusabiosakonnas tavapärases rööpas tagasi, siis seda õnne ei jätkunud kauaks. Juba 10. jaanuaril tuli taas Covid-19 haigetele isoleerida neli kohta.

Järvamaa haigla peaarst Andres Müürsepp ütles, et uue koroonalaine algus maakonnas andis kohe ka haiglas endast märku. Kuna haigestumisi oli aina rohkem, tuli taas õendusabiosakonnas isoleerida neli kohta, et nakkusohtlikud koroonahaiged saaksid vajalikku arstiabi. "Vahepeal kasvas haiglas olnud koroona diagnoosiga patsientide arv suisa üle kümne, kuid praeguseks on olukord stabiliseerunud ja kaks voodit on isolatsioonipalatites isegi vabad," lausus ta.

Hetkel vajab koroonaravi kaks patsienti, mis Järvamaa suuri nakatunute arve viimastel päevadel silmas pidades, on Müürsepa hinnangul isegi mõneti üllatav. "Aga ega ei taha midagi ära sõnada. Täna võib olla vaikus, aga see kõik võib hetkega pöörduda," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles