Eesti pikendab kaitseväe sihtüksuse viibimist Poolas

Järva Teataja
Copy
Kaitsevägi Poolas
Kaitsevägi Poolas Foto: Kaitseministeerium

Tulles vastu Poola palvele, otsustas kaitseminister pikendada Eesti kaitseväelaste viibimist Poolas aprilli lõpuni. Eestist lähetatud sihtüksus toetab Poolat Valgevenest tuleneva hübriidrünnaku tõrjumisel piiritõkete rajamise ja meediatoetuse meeskonnaga.

Poolas viibib hetkel teine sihtüksuse rotatsioon ning senine koostöö on olnud edukas igal tasandil.

„Poola on Eesti jaoks väga oluline regionaalne liitlane. Meie koostöö nii kahepoolselt kui erinevate organisatsioonide raames on aina tihedam. Eesti kaitseväelased ja kaitseliitlased on oma ülesannetega saanud suurepäraselt hakkama ja seda näitab ka see, et üksusel paluti veel pikemalt Poolasse jääda,“ ütles kaitseminister Kalle Laanet. „Tänases keerulises julgeolekukeskkonnas joonistub eriti selgelt välja see, kui oluline on liitlaste vastastikune solidaarsus, valmisolek kiiresti reageerida ning üksteist praktilise abiga toetada,“ lisas kaitseminister.

Täiendavate rotatsioonide täpne kohapeal viibimise aeg sõltub ülesannete mahust, mis lepitakse kokku töötasandil. Sihtüksuse suurus ja koosseis jääb sarnaseks kahe esimese rotatsiooniga. Peamisteks Eesti sihtüksuse ülesanneteks jäävad ajutise piiritõkke rajamine ja parandamine, samuti jätkab Eesti kaamerameeskond toetamist audiovisuaalse materjali tootmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles