Järvamaa laulupiiga ootab toetushääli

Järva Teataja
Copy
Tikva Tikerpalu võitis "Tähtede lava" lauluvõistlusel noorima vanuseastme.
Tikva Tikerpalu võitis "Tähtede lava" lauluvõistlusel noorima vanuseastme. Foto: Margus Markus Lutter/ERR

Lauluvõistluse “Tähtede lava” finaal saab ETV ekraanil alguse pühapäeval kl 18.45 ning seal näeb ja kuuleb laulmas ka Järvamaa laulupiigat Tikva Tikerpalu.

Viisu lasteaias käiv ja Järva vallas elav Tikerpalu võitis jaanuari alguses ära oma poolfinaali ehk kõige nooremast vanusegrupist, 3-7-aastastest laululastest saadeti ta žürii häältega otse finaali.

Olgu saladuskatte all öeldud, et finaalsaates esitab Tikva loo “Lootus” ning laulab seda paaris tuntud laulja ja lauluõpetaja Ithaka-Mariaga.

“Lootus” räägibki tüdruku ema Mari Tikerpalu sõnul Tikva lugu. Tähendab Tikva heebrea keeles ju lootust. “Kui ma talle selle nime panin, siis kohe mõtlesin kunagi Janika Sillamaa poolt esitatu loo “Lootus” peale. Mäletatavasti valiti see lugu Eesti esimesel eurolaulul publiku lemmikuks,” meenutas ta. “Kõik need sõnad seal “Lootuse” laulus räägivad Tikvast. See lugu on justkui talle kirjutatud. Ta on meil üks väga lootusrikas tüdruk.” (JT)

LAULUVÕISTLUS

"Tähtede lava" on lauluvõistlus, kus võistlevad 3-15-aastased Eesti parimad noored lauljad. Üle kogu vabariigi peetud maakondlikest võistlustest valiti välja sadakond lauljat, kes pääsesid "Tähtede lava" demovooru.

Neist omakorda valis žürii välja 48 parimat, kes hakkasid poolfinaalides omavahel võistlema. Igast saatest, neid oli kokku neli, pääses finaali kaks parimat noort lauljat- üks žürii häältega ja teine telefonihääletusel. Lasteportaali abiga selgus ka üks lisafinalist, sest veebilehele laeti üles maakondlike võistluste parimate lauljate esitused neist, kes poolfinaali ei pääsenud ja seal enim hääli kogunud laulja pääses otse “Tähtede lava” suurde finaali.

“Tähtede lava” üks produtsentidest Laura Kõrvits selgitas, et algselt pidi finaal olema otsesaatena, aga kuna koroonanumbrid on sellised, nagu nad on, siis muutsime oma plaani ning salvestame laste laulud ja intervjuud pühapäeva hommikul ette. “Nii saame vältida inimeste kogunemist telemajja, sest esinejad saabuvad eri aegadel ja omavahel kokku ei puutu,” ütles ta. “Žürii- ja telefonihääletuse võitja selguvad ikka õigel ajal ehk siis veidi enne saate lõppu kella 21 ajal. Oma lemmikute poolt saab hakata helistama aga juba saate algusest.”

Finaalis hindab lauljaid žürii ning valib välja kõikide vanusegruppide seast ühe konkursi üldvõitja, kes pärjatakse Grand Prix auhinnaga. Televaatajatelt telefonihääletuse tulemusena enim hääli saanud laulja pälvib tiitli “Tähtede lava televaatajate lemmik”.

“Tähtede lava” züriisse kuuluvad Hanna-Liina Võsa, Liisi Koikson, Hele Kõrve, Robert Linna, Sirje Medell, Kadri Hunt ja Hirvo Surva. Saadet juhib juba kogenud lauluvõistlustel osaleja Jaagup Tuisk, kes astunud publiku ette nii “Laulukarusselli” saates kui ka “Eesti Laulu” võistlusel.

Allikas: ERR

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles