Pioneerid tulevad Järvamaale linnavõitlust pidama

Järva Teataja
Copy
Linnalahing. Kaitsevägi. Kaitseväelased. Relv. Relvad. Paide endine piimakombinaat. Õppus
Linnalahing. Kaitsevägi. Kaitseväelased. Relv. Relvad. Paide endine piimakombinaat. Õppus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

21.-23. veebruarini korraldab 1. jalaväebrigaadi Pioneeripataljon Vao külas linnavõitluse harjutusi.

Sama õppuse raames harjutatakse ka jalgsi patrulli teostamist Koeru asulas 21. veebruaril kell 12-16 ja kell 18-21 ning päev hiljem kell 9-16 ja kell 18-21. Jalgsi patrull liigub koos soomukiga. Mehitatud on ka motoriseeritud patrull - üks maastur koos kolme veoautoga.

Kokku osaleb harjutusel kuni 150 ajateenijat, kes liiguvad harjutusalal enamasti jalgsi ning sõidukite kasutamine toimub ainult teedel.

Väljaõppel kasutatakse soomukeid, veokeid ja maastureid. Harjutuse piirkonnas liikuvad kaitseväelased kannavad tulirelvi ning kasutavad lahingutegevuse imiteerimiseks paukpadruneid, suitsugranaate ning õppe käsigranaate.

Maastikule kaevikuid ei rajata ega ajutisi ehitisi ei püstitata. Lahtise tule tegemist ei toimu ja tuleohtlike vahendeid ei kasutata, välja arvatud kateloki ja priimuse kasutamine söögi valmistamiseks.

Harjutuse ajal jäävad metsateed ja metsaosad avatuks. Liikumispiiranguid teistele isikutele piirkonnas ei seata. Kohalikele elanikele puhkamiseks mõeldud alasid ei kasutata.

Lisainfo!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles