Noor talent teenis välja võimaluse kihutada maailma ralliradadel

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
FIA Rally Star Euroopa talendiprogrammi võitjaks kuulutatud Romet Jürgenson pääseb juba järgmisel aastal avastama maailma rallispordi võlu ja valu.
FIA Rally Star Euroopa talendiprogrammi võitjaks kuulutatud Romet Jürgenson pääseb juba järgmisel aastal avastama maailma rallispordi võlu ja valu. Foto: FIA

Nädala algul ei leidunud Järvamaal rallifänni, kes poleks rääkinud sellest, millise enneolematu saavutusega Paide noormees Romet Jürgenson hakkama sai. Ta võitis rahvusvahelise autospordiliidu FIA Euroopa noorte talendiprogrammi ning teenis võimaluse alates järgmisest aastast treenida ja võistelda üleilmsel ralliareenil Marko Märtini ja Ott Tänaku tippu lennutanud M-Spordi meeskonnas.

Selle üle, et eestlased suures WRC rallidel osalevad ja juunioride klassis kaasa sõidavad, ei imesta ammu enam keegi. Aga seda tehakse enamasti ikka suur­sponsorite toel. See, et keegi saab jala rallimaailma ukse vahele põhimõtteliselt kaks kätt taskus kohale minnes, liigitub pigem muinasjuttude kategooriasse.

Just sellisesse muinasjuttu Romet Jürgenson (22) möödunud nädalavahetusel Saksamaal Esteringi rallikrossirajal sattuski. Kui ta vaid tahab, on tema käsutuses M-Spordi rallimeeskonna Rally3 Ford Fiesta, millega juba järgmisel aastal treeningsõite teha ja seejärel maailma noorterallidele mõõtu võtma minna. «Seal pole isegi midagi mõelda, kas ma tahan. See on olnud aastaid minu suur unistus ja loomulikult ma kasutan selle võimaluse ära,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles