Paide Teater tutvustab PAIDE 3000 projekti Euroopas

Järva Teataja
Copy
Paide Teatri kunstiline juht Jan Teevet Mona Lisale Paide Teatrit tutvustamas.
Paide Teatri kunstiline juht Jan Teevet Mona Lisale Paide Teatrit tutvustamas. Foto: Jan Teevet

Paide Teatri kunstiline juht Jan Teevet osaleb sel nädalal Théâtre de la Ville’i ja Académie de Paris rektoraadi korraldatud konverentsil, mille keskne teema on Euroopa kultuuri- ja kunstiharidus ja kunstiinstitutsioonide osa selle jõudmises ühiskonnani laiemalt. Konverentsi kureerib Pariisi Linnateatri kunstiline juht Emmanuel Demarcy-Mota.

Konverents on osa Prantsusmaa Euroopa Liidu nõukogu eesistujaks olemise programmist.

Paide Teater on kutsutud konverentsile, et tutvustada oma aktsioonide sarja PAIDE 3000, aktsioone “33 kõnet” ja “Varivolikogu”, aga ka koostööd Tallinna Tehnikaülikooli magistriõppekava “Design and Technology Futures” tudengitega, mille raames disainiti väikelinna utoopiaid.

Paide Teatri jaoks on see oluline võimalus oma kogemuste jagamiseks, samuti uute kontaktide leidmiseks. “Pole kahtlustki, et see, mida, kuidas ja ennekõike KUS me teeme, tekitab pariislastes teatavat hämmingut. Aga me ei lase ennast sellest segada ja kinnitame nii endale kui teistele, et if it works in Paide, it works everywhere,” sõnas Jan Teevet. “Kaasaegse kunsti suhestumine ühiskonna ja erinevate kogukondadega on oluline küsimus nii Paides kui Pariisis. Kuidas saab kaasaegne kunst ehitada sildu nende ühiskonnaliikmeteni, kes usuvad, et tegemist on millegi pööraselt pretensioonika ja arusaamatuga? Vastus ei peitu järeleandmiste tegemises, pigem tuleb otsida uusi vorme, mis oleksid kooskõlas tänase maailma pöörase pluralismiga.”

Konverentsi ümarlauas istub Jan Teevet koos Pariisi Linnateatri kunstilise juhi Emmanuel Demarcy-Mota, Giulia Filacanapa (Play !Mobile., Itaalia), Paolo Pires Do Vale (Commissioner of the National Arts Plan, Portugal) ja Marie-Laure Basuyaux’ga (Lycée Montaigne Paris teatrierialade õppejõud).

Paide Teatri koostöö Pariisi Linnateatriga (Théâtre de la Ville Paris) algas möödunud kevadel, mil Paide Teater ühines Pariisi Linnateatri projektiga “Poeetilised konsultatsioonid”. Läinud aasta hilissuvel käis Paide Teatri meeskond Pariisis, et võtta kokku “Poeetiliste konsultatsioonide” kogemus ning arutada võimalikku koostööd tulevikus.

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles