Kirde maakaitseringkonna malevad sai hea karastuse õppusel „Terav Ora“

Järva Teataja
Copy
Foto: Viru malev/Facebook

Eelmisel nädalavahetusel 11.-13. veebruaril toimus Alutaguse maleva staabihoones Jõhvis, Kirde maakaitseringkonna õppus „Terav Ora“ , mis on Kirde maakaitseringkonna (KiMKR) staapide ja allüksuste väljaõppe tsükli osa. Tegemist oli simulatsiooniõppega, kus taktikaliselt mängiti läbi õppuse Decisive Lancer 21 käsus ettenähtud ülesandeid.

Selle õppuse juures, võrreldes eelmisel aastal toimunud analoogõppusega erinevus oli see, et Kaitseväe Akadeemia matkekeskus tõi simulatsiooni süsteemi Alutaguse malevasse. Osa võtsid kõikide KiMKRi malevate, Alutaguse, Jõgeva, Järva, Viru SA staabid, koos oma erinevate allüksustega. Kokku osales õppusel üle 100 inimese.

 

Õppusest võtsid osa ka noorkotkad ja kodutütred, kes said edaspidiseks väärt kogemuse. Samuti võttis õppustest osa malevate evakuatsioonirühmad ja PPA Ida Prefektuur. Õppusel sai harjutatud partneritega laiapindset koostööd, et olla paremini valmis erinevateks olukordadeks, sh suuremateks õppusteks, mis toimuvad välitingimustes.

 

„Selliste õppuste osas on oluline tähelepanelikkus, hea meeskonnatöö ja kiire reageerimine. Samas info ja käsklused peavad liikuma mitte ainult kiirelt, vaid oluline on ka sellele eelnev arusaam ülesandest, infoallikate täpsustamine ja sisu analüüs, järelduste tegemine, otsustamine ning hea ja vahetu omavaheline suhtlemine.“, ütles KiMKRi ja Viru maleva pealik Jaanus Ainsalu.

 

Paralleelselt simulatsiooniõppega, toimus Alutagusel ka jaoülemate täiendõppepäev nö jaodrillid, kus osales kokku 27 inimest.

„Tänavu oleme väljaõppetsüklis rõhku asetamas jaotegevusele ja selle kvaliteedi tõstmisele ringkonnas. Jaotegevuse efektiivsemaks muutmise esimese samm on tehtud ja nähtuga võib rahule jääda“, ütles ringkonnaveebel Ott Sepp.

 

Kõik osapooled panustasid tublilt ja etteantud peaülesanne simulatsiooniõppusel ja jaoülemate täiendõppepäeval sai täidetud. „Tänan kõiki, kes õppusel osalesid. Eriline tänu Alutaguse malevale külalislahkuse eest, Naiskodukaitsele maitsva toidu eest, samuti meie malevate tublidele noortele, kes aitasid oskuslikult simulatsioonis üksusi liigutada“ , tänas KiMKRi ja Viru maleva pealik Jaanus Ainsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles