Türi vald palub Retla-Kabala kooli ümberkorraldamise üle otsustamiseks pikendust

Eva Klaas
, reporter
Copy
Üle-eelmisel aastal valmis Türi põhikooli uus hoone ja spordikompleks, mis läks kokku maksma ligi 14 miljonit eurot, sellest umbes viis miljonit oli riigi toetus. Toetuse saamise üks tingimusi oli, et Türi vald peab oma koolivõrgu korrastama.
Üle-eelmisel aastal valmis Türi põhikooli uus hoone ja spordikompleks, mis läks kokku maksma ligi 14 miljonit eurot, sellest umbes viis miljonit oli riigi toetus. Toetuse saamise üks tingimusi oli, et Türi vald peab oma koolivõrgu korrastama. Foto: Kaspar Pokk

Türi vallavolikogu arutas eilsel istungil koolivõrgu ümberkorraldamist. Vald taotleb haridus- ja teadusministeeriumilt ajapikendust aasta võrra, et Retla-Kabala kooli olukorda põhjalikult analüüsida. Käru kooli kolmas kooliaste suure tõenäosusega sügisest suletakse. 

Türi valla arengukava järgi antakse 1. septembrist põhiharidust kõigis kooliastmetes Türi, Laupa ja Väätsa põhikoolis, Käru ja Retla-Kabala kool muutuvad kuueklassiliseks.

Türi vallavolikogu esimees Maarja Brause sõnas, et volikogu enamus oli seda meelt, et lepingu täitmise ettevalmistamiseks ja analüüsiks paluda haridusministeeriumilt uute asjaolude tõttu pikendust. Haridusvõrgu kava, mis näeb ette ka tulevikusuunad laiemalt, vajab ülevaatamist. Maarja Brause sõnas, et üheks oluliseks küsimuseks, mis on praeguseks lahenduseta, on HEV õpilaste edasine õpetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles