Kurepesad jäävad uutele tänavalgustuspostidele ette

Järva Teataja
Copy
OOTAB ASUKAID: Valjala asulas kõrgub posti otsas kurepesa. Praegu on see tühi, kuid üle kümne aasta pesitses seal kurepaar, kes ikka ja jälle tagasi tuli. Viimastel aastatel on pesal nähtud paraku vaid üht lindu.
OOTAB ASUKAID: Valjala asulas kõrgub posti otsas kurepesa. Praegu on see tühi, kuid üle kümne aasta pesitses seal kurepaar, kes ikka ja jälle tagasi tuli. Viimastel aastatel on pesal nähtud paraku vaid üht lindu. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Järva vallas algavad lähiajal tänavalgustuse liinide rekonstrueerimistööd, mis elanike jaoks tähendavad turvalisemaid ja valgemaid tänavaid, ent omale valgustuspostide otsa pesa ehitanud toonekurgede jaoks elupaigast ilma jäämist.

Amortiseerunud liinide välja vahetamise tõttu tuleb eemaldada kurepesad Järva-Jaani tervisemaja taga asuva posti otsast ja samuti Koigis Mõisavahe tee 3, 7 ja 9 asuvad pesad.

Kuna valge-toonekure populatsioon on Eestis hetkel elujõuline ja heas seisundis, leiab keskkonnaamet, et pesade eemaldamine pesitsusvälisel perioodil ei mõjuta negatiivselt liigi seisundit ja andis Järva vallale loa pesade eemaldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles