Korvpallurid võõrustasid vastaseid erandkorras Türil

Järva Teataja
Copy
Paide Viking Window - Tartu Ülikool/Eviko.
Paide Viking Window - Tartu Ülikool/Eviko. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Reede õhtul toimus korvpalli esiliiga mäng Viking Window ja Reinar Halliku korvpallikooli vahel Konesko Türi spordihoones ja seda seetõttu, et sealsele kogukonnale sõbralik korvpallimüks anda.

Viking Window korvpallimeeskonna eestvedaja Janno Viilup ütles, et korvpalliklubi Seitse on Türil treeninguid andnud nüüdseks juba kolm või neli aastat, kuid Eesti meistrivõistluste mänge pole linnas peetud. "Nüüd, kus spordihoone on juba mõnda aega valmis, leidsime, et oleks viimane aeg esiliiga kohtumine türilastele koju kätte viia," sõnas ta.

Viilupi sõnul pani mängukoha vahetus meeskonna seisu, kus neil sisuliselt kodusaali eelis puudus. Viking Window polnud Türil varem harjutand ega mänginud. "Spordihoones on küll olnud Järvamaa meistrivõistluste mängud ja eelmise hooaja finaalgi, kuid selle võistkonna koosseisus tegid kaasa rohkem kohalikud mängijad kui esiliiga mehed," selgitas ta.

Olgu selleks võõras saal või midagi muud, aga mängu lõpuks pidid viikingid tunnistama 75:87 kaotust.

Jaanuaris Reinar Halliku Korvpallikool/Iisaku gümnaasiumi meeskonnale appi läinud Kristo Saage panustas võidumängus Paide Viking Windowsi üle 31 punkti.

Liider rassis 40 minutit ning tema töövõimet näitasid ka 11 lauapalli, 8 resultatiivset söötu ja 3 vaheltlõiget. Saage efektiivsusarv oli lausa 46.

Võidutulemusele pandi alus teisel veerandajal, kui Saage ja võistkonna juhi Reinar Halliku tabamustest asuti juhtima 49:40. Korraks suurenes edu 17-punktiliseks. Hallik kasseeris 19 punkti ja 8 lauapalli. Oma osa andis ka jaanuaris värvatud USA korvpallur Eddie Hunt juunior, kes kogus 10 punkti ja 5 lauapalli.

Kui vastased on nüüd turniiritabelis kaheksandal kohal, siis Paide Viking Window on nüüd 17 mängust kirjas kaheksa võitu ja üheksa kaotust ning 12 meeskonna seas seitsmes koht.

Viking Window võistkond peab oma kodusaaliks ikka Paide E-Piima spodihalli, kus on kõik vajalik mängu korralduseks olemas.

Viilup ütles, et rohkem selliseid väljarännakuid sel korvpallihooajal tõenäoliselt olema ei saa. "Play-offid on kohe ukse ees ja siis on koduseinad väga olulised," sõnas ta. Pealegi pole Järvamaal selliseid spordisaale, kuhu esiliiga mängudega minna saaks, kuigi palju. "Kõne all on olnud Aravete spordisaal, kuigi seal on otsaseinad natuke liiga lähedal," märkis ta. "Aga need arutelud jäävad pigem järgmistesse hooaegadesse." (JT)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles